maandag 5 april 2021

De geocaches van de Extreem Paas Trail (NL april 2021)

In onze blog Vrolijk CamperCaching Pasen gaven wij jullie een aantal tips voor geocaches specifiek voor Pasen. Wij deden zelf (o.a.) de Extreem Paas Trail (GC93VZA) bij Ede in de buurt. Een voor mij bekend gebied (ik liep hier al eens een kerst-trail); GEOrg was hier nog niet eerder. Maar het is een extreem heerlijk wandelgebied, dus het is geen straf hier nogmaals te zijn. In deze blog meer informatie over deze trail met paasgeocaches.

geocaching Ede extreem paastrail
extreem mooi wandelgebied

Extreem perfecte paastrail

Wat een perfecte trail is dit! Je scoort bij ons al pluspunten als er een parkeercoördinaat bij staat. Dat was hier het geval, dus het begon goed. Wij aten voor we gingen lopen ons paasbroodje op in de camper op de parkeerplaats: lekker genoten van een broodje met zalm en ei en een krentenbol met kaas. En al etende hadden we een perfect uitzicht op de vele loggers die bij nummer 1 van de trail kwamen. Want dat was weer een pluspunt: de parkeerplaats lekker dichtbij het begin van de trail. En overigens ook bij het einde. Wat wij ook extreem relaxed vonden is dat je de bonus thuis al kon uitrekenen. Hoef je er niet bij elke geocache aan te denken dat je een bonusgetal moet opschrijven. Heel handig in ons geval, want dat willen wij nogal eens vergeten.... En ja, wij waren beter voorbereid dan bij het rondje Asterix en de verborgen geocaches. Daar vergaten we het huiswerk; hier hadden we het wel gedaan.

paaslunch ede camper geocaching
extreem lekker paasbroodje


Extreem mooie route

Doordat je de bonus thuis al kon uitrekenen hoef je de geocaches niet op een specifieke volgorde te lopen. Hetgeen vooral hier twee voordelen heeft. Je hoeft niet per se dezelfde route te lopen voor het geval je hier al eerder was voor een kerstrail o.i.d. En bovendien trekt deze trail (terecht!) veel geocachers en dan hoef je niet achter elkaar aan te lopen mocht het druk zijn. Trek gewoon je eigen plan en doe ze in willekeurige of omgekeerde volgorde. Wij liepen ze wel in de nummervolgorde en gingen min of meer gelijk op met 2 en later 3 andere teams. Maar iedereen hield ruim afstand en wachtte geduldig totdat de vorige geocacher klaar was, extreem perfect!

extreem leuk begin


Extreem prachtige paas-geocaches

En dan de geocaches zelf. Wat een huisvlijt zit hierin. Echt elke geocache is anders! En elke cache is in het thema Pasen. De meeste zijn gefiguurzaagd uit hout, echt schitterend. En vooral de eerste en de laatste (de bonus) zijn erg apart en mooi gemaakt. Als je een indruk wilt krijgen hoe ze gemaakt zijn, klik dan hier voor de blog geschreven door de CO. Aangezien daar ook diverse spoilerfoto's staan, nemen wij deze keer ook de vrijheid foto's van deze mooie geocaches te plaatsen. En in de extreem prachtige bonus liet ik mijn eerste GeoKret achter. GeoKret? Nooit van gehoord?!? Hierover komt binnenkort ook een blog van ons online.

geokret bonus extreem paas trail
GeoKret in de extreem mooie bonus


Extreme dank aan de CO

Onze hartelijke dank gaat uit naar de CO Extreem_ede, een extreem gezellige samenwerking tussen Geo Boefjes en MaMaJaDa. Wij nemen ons petje af dat ze de motivatie gevonden hebben voor ons geocachers een paastrail neer te leggen. Alle geocaches van hun kersttrail waren namelijk al geplaatst toen bleek dat deze vanwege de Corona-maatregelen niet gepubliceerd zouden worden. Daarna heeft Extreem_ede deze dus uit het veld gehaald om er vervolgens nieuwe paas-caches neer te leggen. Wat een geluk dat deze wel tijdig online konden komen! Extreem goed gedaan, Extreem_ede!

extreem paas trail ede
extreem leuke trail


4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Graag gedaan uiteraard! Is dit een berichtje van de CO Extreem_ede?

   Verwijderen
 2. Wat fijn dat jullie zo genoten hebben!
  Wij (MaMaJaDa) en de geoboefjes genieten altijd enorm van de Extreem leuke logjes!
  Dat zorgt ervoor dat wij dit met extreem plezier blijven doen!

  Extreme groeten,

  Extreem_Ede

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Blijf er vooral extreem veel plezier in houden, dan blijven wij extreem genieten.

   Verwijderen