dinsdag 27 april 2021

Geocaches voor Koningsdag (NL april 2021)

Al onze Nederlandse volgers wensen wij een fijne Koningsdag toe! Hopelijk zijn jullie in de gelegenheid deze dag met je familie en/of geliefde door te brengen. Misschien lekker geocachen of met de camper op stap? In deze blog laten wij jullie weten hoe wij Koningsdag doorbrengen en geven we een tweetal geocaching-ideetjes speciaal voor deze dag.

koningsdag vlag uithangen
hangt GEOrg de vlag uit?


Nee, GEOrg hangt de vlag niet uit. Wij brengen Koningsdag helaas gescheiden door. Voor GEOrg is het een gewone werkdag, dus hij is in Duitsland. Beetje jammer dat ze daar geen vrij krijgen als het bij ons Koningsdag is;-) En ik ben gewoon in mijn eigen homezone Den Haag.

Koningsdag vieren


Ik kijk uit naar het moment dat deze speciale dag weer echt gevierd kan worden. Ik zou GEOrg graag willen laten zien hoe vele Nederlanders Koningsdag doorbrengen: oranjetompoezen, vrijmarkt, oud-Hollandse spelletjes, oranjegekte en wat al niet meer... Ik mis het kneuterige familie-gebeuren, want wij gingen regelmatig met de hele familie (ouders + broer met gezin) lekker rond Koningsdag een lang weekend weg om ergens Koningsdag te vieren. Met kinderen erbij is die oranjegekte nog leuker! Dit jaar is dat helaas niet mogelijk.

koningsdag oranjegekte familieplezier
mijn nichtje tijdens Koningsdag

Geocache-tips voor Koningsdag


Vier je geen Koningsdag maar ga je geocachen? Dan hebben wij twee tips voor je die goed bij deze dag passen.

geocache koninklijk paleis koninklijk thema wilhelmina
geocache in koninklijk thema

  • Een werkelijk prachtige wandelmulti door het bos- en heidegebied grenzend aan Paleis Soestdijk. En voor de liefhebbers: het is een ouwetje uit 2003. De geocache is uitgekomen op 30 april, de verjaardag van Prinses Juliana, bij velen nog in het geheugen gegrifd als Koninginnedag. Pas sinds 2014 is het Koningsdag en wordt het op 27 april gevierd (de verjaardag van Koning Willem-Alexander).

geocache multi koningin juliana
geocache in Juultjes achtertuin


Wat doen jullie op Koningsdag?


Wij zijn heel benieuwd hoe jullie Koningsdag doorbrengen! Met de camper op pad? Geocachen? Of toch op een aangepaste manier Koningsdag vieren? Heb je nog wat aan onze tips? Hebben jullie tips voor ons voor geocaches die specifiek bij deze dag passen?

En speciaal voor onze buitenlandse volgers uit de landen die ook Konings- of Koninginnedag kennen. Hoe ziet bij jullie zo'n dag eruit? Hoe vieren jullie het? Nieuwsgierig naar!

Leuk als je een berichtje plaatst onder onze blog.

koningsdag oranjegekte roodwitblauw
GEOrg al een beetje last van oranjegekte?

koningsdag roodwitblauw vlag zoenen
hij houdt onze 3-kleur graag vast voor een zoen...

geocaching multi paleis soestdijk
is Juultjes achtertuin niet prachtig?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.