zondag 18 april 2021

Vanlife in de winter (april 2021)

Met de camper op pad in de winter ... je bent er gek op of je vindt het vreselijk. Wij gaan meer richting optie twee. Dus als je op zoek bent naar tips om in de winter met de camper op stap te gaan, ben je hier niet aan het goede adres. Wij wachten met smart op betere temperaturen zodat ook wij het weer lekker vinden om op pad te gaan. Want we missen het vanlife wel!

campercaching winter vanlife
zomer, zon, vanlife - we missen het!


We hebben het wel gedaan hoor. In de sneeuw stonden onze campers daar als enige op een parkeerplaats in België. We waren net samen en oh ... wat was dat romantisch! Ook waren we op diverse geocaching-events midden in de winter. Bijvoorbeeld bij het mega GIFF 2018 (GC7QR3N) in Keulen (DE). Zo bijzonder al die leuke geocaching-films die getoond werden op een mega scherm in een Drive In Bioscoop. Vele mensen zaten natuurlijk in hun auto, maar dat was een beetje moeilijk voor de camperaars, dus wij zouden de films gewoon staande buiten bekijken (met nog vele anderen). Beetje jammer als het dan zo regent. Maar gelukkig stond Birre zijn camper daar wél (i.v.m. zijn bijzondere HQ TB's). De TB's werden tijdig weggeruimd en zo konden wij met z'n allen knus onder zijn luifel redelijk droog staan en we genoten van de films. 

campers in sneeuw romantisch
zij aan zij in de sneeuw, zo romantisch!

Geocaching-events in de winter


Of het event Winter is coming! (GC7XTW9) in Herenthout (BE): we kwamen aan met sneeuw, maar dat ging al gauw over in regen. Vele geocachers trokken erop uit om zich kleddernat te laten regenen (en geocaches te zoeken), maar wij bleven gezellig binnen - op een klein rondje na. Het was een prima locatie en er was altijd wel iemand om gezellig mee te kletsen. Want je weet ... the best finds ... en zeker als het regent!

geocaching events in winter is coming
aankomst met sneeuw bij Winter is Coming!


En zo hebben we nog veel meer verregende campercaching-weekends gehad, al dan niet tijdens geocaching-events. Het event Eat Sleep Cache Repeat (GC7ZR0M) in Delle (BE) van Birre's Camper Friends herinner ik me ook nog heel goed: ik geloof niet dat het langer dan 5 minuten droog is geweest. Maar wij kwamen ze wel door die verregende of koude weekenden. Midden op de dag lekker zuurkool eten en verder de hele dag rummikup spelen. Nee, geocachen in de regen of in de kou is niet ons ding.

rummikup camper winter koud
rummikub als het buiten koud is

Winter in de luxe camper


Maar ja, toen hadden we nog de luxe van twee campers. Dus ze stonden wel vaak zij aan zij, maar alleen de grote, goed geïsoleerde camper van GEOrg werd gebruikt. Lekker de kachel aan, er is altijd nog een tweede gasfles voor nood. Maar toen was het Bye-bye my love, GEOrg zijn camper ging eruit. En was het gedaan met de luxe en de isolatie.

Winter in de VW-camper


En toen werden we gevraagd voor de nachtcache The silent darkness of the R6 (GC7VXGN) in Sint-Katelijne-Waver (BE). Die stond erg hoog op ons lijstje. En het gezelschap beloofde ook uitstekend te worden. Maar ja ... eind november, midden in de winter... Even kort nagedacht, maar we gaan ervoor! De nachtcache was in één woord FANTASTISCH!!! Had ik beslist niet willen missen. Het was dat weekend prachtig zonnig weer, maar dat betekende wel: HEEL KOUD! Tijdens de nachtcache vroor het al dat het kraakte. En 's nachts in bed: brrrrrrr.....!

Ja we hebben een kachel, een Webasto standkachel. Maar we hebben ook een hefdak. De kachel doet het echt fantastisch, maar het is echt ongelofelijk hoe snel de warmte vervliegd via zo'n dak van een soort tentdoek. En de vloer blijft ijskoud. Het dak kan natuurlijk dicht, maar dan kunnen we niet rechtop staan. En bovendien wordt het echt heel vochtig binnen. Zelfs met hefdak open stond de dauw op onze dekens toen we 's ochtends wakker werden. En de ramen (enkelglas) waren ook helemaal beslagen (en bevroren). Niet mijn ding die kou! En wat een geluk.....GEOrg was het daar ook mee eens. Dan liever het gemis van camperen in de winter en ook het gemis van onze campervrienden in de winter. Voortaan lekker warm thuis slapen en geocachen in onze beide homezones in de winter. Wat ben ik blij dat we ook hier op één lijn zitten!

geocachen homezone winter
geocachen in je homezone is ook leuk

We missen het camperen


En ja, we missen het camperen heel erg. Zo erg dat we regelmatig even voor of tijdens het geocachen gezellig in de camper onze lunch opeten. Of een potje rummikup in de camper spelen als we een beetje vroeg terug zijn op een zondag (en onze wegen zich daarna weer scheiden). En dan zeggen we tegen elkaar: zullen we het bed opmaken;-) Want ja, de camper is er helemaal klaar voor. Er ligt "noodrantsoen" in en een van de jerrycans is gevuld met water. Verder is de lekkende kraan vervangen. Want ondanks het feit dat we tijdens de vorstperiode het water uit de camper gehaald hadden, zat er een flinke scheur in de kraan (lekkage in de kastjes eronder). Misschien toch wat water in de leiding achtergebleven. Tevens is de waterpomp vervangen. Murphy's law: toen er een nieuwe kraan in zat, bleek ook de pomp het niet meer te doen. De camper is er klaar voor en wij zijn er klaar voor. Maar het voorjaar wil maar niet komen. Een paar dagen geleden nog hagel en sneeuw. Nu is het wat beter, maar nog steeds af en toe nachtvorst. Kom op warmte, waar blijf je?!?

lunchen camper winter
lunch in de camper, zullen we ...?

We missen onze campervrienden


Maar nog meer missen we onze campervrienden. Want door Corona hebben we die niet alleen van de winter niet gezien. We hebben de meesten al ruim een jaar niet gezien. Ik hoop toch zo dat we dit camperseizoen ook weer naar België kunnen. En naar Duitsland natuurlijk. Maar in Nederland kunnen we al op stap, dus kom op zonnetje, doe je best!

En jullie?


Gaan jullie met de camper op pad in de winter? Zijn jullie diehards die door weer en wind gaan geocachen? Ik weet nu al wat sommigen van jullie denken: er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding. Nou, die kleding die mij warm houdt moet ik nog vinden...!

wij cachen onze homezones leeg in de winter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.