woensdag 1 juli 2020

Weekend geocachen Brunssummerheide (NL juni 2020)

geocaching brunssummerheide fiets
GeoKars kust de grond
Wat hebben wij genoten van een weekend Brunssummerheide! Heel on-Nederlands door het heuvelachtige landschap. Daar hebben wij ons vrijdagmiddag behoorlijk in vergist. Wij dachten nog even na aankomst een rondje te fietsen en wat geocaches te loggen. Dat viel niet mee kan ik je vertellen! "Die nemen we ook nog even mee, ligt 'maar' 150 meter van de route af' is altijd een veelgehoorde uitdrukking van GEOrg. Een zware elektrische fiets met bepakking 'maar' 150 meter door het mulle zand bergop duwen valt niet mee kan ik je vertellen (zie eerste filmpje). Ik heb letterlijk de grond gekust toen ik weer harde bodem onder mijn fietsbanden had!

Laat die fiets maar thuis


zinloos geweld Nicky Verstappen monument
Tegen zinloos geweld
Schitterend was het er! Daar konden we toch echt meer van genieten toen we twee dagen later te voet op pad gingen om de trail en de multi af te maken. Kleine tip voor jullie dus: laat de fiets achterop de camper (of in de garage).
De geocaches en waypoints van de multi waren ook echt allemaal op schitterende locaties neergelegd, met soms een leuke uitdaging (zie tweede filmpje). Zo kwam je op de mooiste plekken van de heide en kreeg je ook een prachtige blik op de Rode Beek. En tevens werd in herinnering gebracht wat voor vreselijks hier in 1998 gebeurd is met Nicky Verstappen.

Geocache-rondje Buitenspelen


geocaching heidserpark heerlen
zet je naam in het logboek
Niet alleen de Brunssummerheide is mooi. Ook het ernaast gelegen Heidserpark is echt de moeite waard! Het is ten eerste een mooi park met veel water, dus heel anders dan de hei. Maar ook het rondje Buitenspelen dat daar ligt is ook echt zeer de moeite waard. De caches zijn niet moeilijk te vinden en van elke geocache is iets leuks gemaakt. Ook de bonus is prachtig!

Hier en daar hebben wij ook nog wat losse geocaches gedaan (zie onderstaand onze totale lijst). Als je daar ook toe besluit, neem dan zeker de cache Red je koempels mee. Die is echt zeer de moeite waard (en heeft nog niet zoveel favo-punten, omdat hij nog vrij nieuw is).


Vrij staan met de camper in Heerlen


vanlife heerlen vrijstaan
NLse camper en Duitse auto
Hoe on-Nederlands het landschap van de Brunssummerheide met z'n vele heuvels ook was, wij hebben er extra van genoten dat we weer in Nederland waren. GEOrg mocht eindelijk weer ons kikkerlandje in! Zoals jullie weten staan wij graag 'vrij', hetgeen in Nederland niet toegestaan is. Extra dankbaar zijn wij derhalve Gemeente Heerlen, waar het wel toegestaan is op parkeerplaatsen te overnachten; wij hebben daar dan ook dankbaar gebruik gemaakt! Overdag was er behoorlijk wat volk op de parkeerplaats die wij uitgekozen hadden, vooral mountainbikers. Maar 's avonds heerlijk rustig en aan het eind van de avond was de parkeerplaats leeg op een Nederlandse camper en een Duitse personenauto na.....


Natuurgeweld


natuurgeweld camper genieten onweer
lekker in de natuur
Dat maakte het onweer dat vrijdagavond losbrak extra speciaal. Wij alleen op de parkeerplaats, samen op de achterbank van de camper, genieten van het schouwspel dat de natuur ons bood, prachtig zichtbaar door het raam van het hefdak van de camper. Wat een stortbuien! Dat ging de hele nacht nog door. Wat sliep dat heerlijk met het gedruppel op het dak. Deed me aan het kamperen in de tent in mijn jeugd denken. En 's ochtends? We werden wakker met het zonnetje en hebben de rest van het weekend maar een paar spatjes regen gehad.

Houden jullie er ook van om in de camper te zitten als het onweer buiten tekeer gaat?






wandelen brunssummerheid geocachemulti
GEOrg onderweg




geocaching brunssummerheide wandeling
GeoKars onderweg




geocaching-zonnestelsel-brunssummerheide
zonnestelsel én WP Rode beek






brunssummerheide prachtige natuur genieten geocachen
mooi landschap






geocaching schat gevonden heerlen
prachtige schat!



geocaching stash gevonden heidserpark
de stash








geocaching heerlen geocache
een van de caches onderweg



geocache red je koempels heerlen
Red je koempels (filmpje op IG)




geocache steen heerlen
ook een leuke cache





heerlen kunst streetart

Bij een van de caches











Algemeen

Geocaches

Klik hier voor de lijst met caches die wij deden.
Tip 1: neem op de Brunssummerheide de multi Rode beek als uitgangspunt en neem zo ook het kleine (maar niet korte) trailtje met bonus "zonnestelsel" mee.
Tip 2: neem in het Heidserpark het kleine trailtje met bonus Buitenspelen als uitgangspunt.
Tip 3: vergeet vooral niet langs Red je koempels te gaan!!!

Overnachten

Wij stonden op N50°55.354 E005°58.667. Ruime en rustige parkeerplaats met voldoende vuilnisbakken. Pannenkoekenrestaurant Schrieversheide op loopafstand.

Vlakbij is op N50°55.140 E005°58.708 ook een kleine parkeerplaats met een kleine vuilnisbak (alleen korte campers, circa 5 meter).

Tevens is er in Brunssum een officiële camperplaats op N50°56.761 E005°59.065. 

***gepubliceerd 01-07-2020, update 25-03-2021***




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.