maandag 27 juli 2020

Natuurschoon dankzij tankgeweld (DE juni 2020)

asperges VanLife-style
Er was weer een weekend in de homezone van GEOrg ingepland. Het ging richting Aachen-Brand / Stolberg, waar we de multi GSG Aktiv op het oog hadden. We kwamen aan met vreselijk slecht weer: koud, wind, regen, onderweg zelfs hagel en ter plekke onweer. Zoals gebruikelijk kwamen we vrijdag ergens in de middag aan en we besloten niet meer op pad te gaan (wat we normaal gesproken eigenlijk altijd wel doen) vanwege het slechte weer. Het werd een gezellige VanLife-avond met "asperges VanLife-style" (hele asperges passen niet in de pan, dus ze moeten doormidden) en rummikup. En vroeg naar bed want het was ongezellig koud en donker.

Na regen komt.....zonneschijn!


schapen....heel veel schapen...
Heerlijk geslapen en wakker geworden met......zon! Nadat we van de warme broodjes met blauwe kaas hadden genoten (jaja, ik ben een bofferd: mijn schat bakt elke dag in de camper broodjes in de Omnia!), gingen we op pad. We besloten de multi die we op het oog hadden te combineren met de multi Naturschutz Pur en nog wat andere caches. Dat paste allemaal prima, ook met de parkeerplaats waar wij overnachtten. Wat een prachtig gebied is het hier! Heel afwisselend en heuvelachtig. En ook hier stroomde de Inde, waar we al eerder zo leuk langs gewandeld hadden. En hebben jullie op Instagram (@dnf_finder) het filmpje langs zien komen met de kudde met tientallen, misschien wel honderden schapen waar we in terecht kwamen? Zo leuk!

Natuurschoon dankzij tankgeweld


poel in bandensporen
Dit gebied is een van oorsprong militair oefenterrein dat ook beschermd natuurgebied is. Je kunt hier dan ook alleen maar 's avonds en in het weekend terecht, tenzij de rode vlag gehesen is. Er leven hier bijzondere en beschermde planten en dieren, zoals bijvoorbeeld de geelbuikvuurpad. Deze kan hier leven juist doordat de zware militaire voertuigen zulke diepe sporen in de natuur hebben achtergelaten waardoor poelen ontstaan zijn. In deze poelen leven deze padden; we hebben wij helaas niet kunnen ontdekken. Wel de kikkervisjes in de poelen van bandensporen. Overigens hadden wij totaal niet het idee dat dit gebied momenteel ook nog door militairen gebruikt wordt; daarvan zag je nergens sporen.

Militaire LP


achtergebleven tank
Wel zagen we uiteraard de sporen uit het verleden. Dat was waarom deze multi ons hierheen getrokken had. Bunkers, vele drakentanden en.......oude pantservoertuigen of tanks (ga ook even langs N50°46.117 E006°11.923). Het is een bijzonder gebied door al deze restanten uit de oorlog die zo tegenstrijdig zijn met de prachtige natuur hier. Het is lang geleden dat ik zoveel en zulke grote varens gezien heb. Ik heb dit weekend veel aan mijn vader gedacht. Die zong vroeger namelijk altijd een liedje voor mij over varens:"een gordijn van varen"Een peluwtje van mollig mos
een kussentje van blaren
en een gordijn van varen
zoete middag rust in 't bos

Dat hoorde ik het hele weekend in mijn hoofd. Wat ben ik dankbaar dat hij (en ook mijn moeder natuurlijk) mij de liefde voor natuur, wandelen, fietsen en vooral kamperen heeft bijgebracht. Want zonder dat alles, liep ik hier nu niet met de liefde van mijn leven.


Striptease?!?


striptease....?
Het werd echt een heerlijk weekend met veel mooier weer dan voorspeld. We hadden een of twee keer een buitje, maar ook veel zon. We hebben genoten van dit Lost-Place-terrein, de natuur en elkaar. Vele leuke foto's zijn daar een mooie herinnering aan. Vooral die ene, hè GEOrg? Hij daagde mij uit voor een striptease-foto op een tank. De striptease kwam er, maar hij was niet snel genoeg om op het juiste moment een foto te maken, haha!!!!Willen jullie dat GEOrg het opnieuw probeert? ;-)
drakentanden


bunker


de stash

diverse tanksin de tankde tank van binnenpas op!!!
GEOrg wil erop

Algemeen

Caches

Klik hier voor de lijst met geocaches die wij hebben gedaan.

Overnachten

Wij hebben overnacht op: N50°45.820 E006°12.017. Een kleine, rustige parkeerplaats aan het eind van een doodlopende weg direct naast het natuurgebied. 's Nachts doodstil; overdag en 's avonds (auto's van) wandelaars, mensen met honden en paarden. Geen vuilnisbak; wel 2 bankjes. Geen grote campers! De parkeerplaats is wel een beetje scheef.

Je kunt ook overnachten op N50°46.331 E006°11.864 (kleine parkeerplaats langs een doorgaande weg (alleen kleine campers)). 

Of op N50°45.291 E006°11.382 (kleine parkeerplaats met vuilnisbakjes aan de rand van een rustige woonwijk aan het begin van het natuurgebied (alleen kleine campers)).

Horeca

Hebben wij niet gezien. Wel regelmatig bankjes onderweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten