woensdag 29 april 2020

Waarom kruipt een geocacher in een tunnel? (DE april 2020)

Waarom zou je als volwassen vrouw van 55+ in een tunnel kruipen? Om een geocache te zoeken natuurlijk. Zo gek zijn echt alleen maar geocachers! Onderstaand het verhaal van het zoeken naar een geocache in een droge tunnel. Klik hier voor het verhaal naar het zoeken van een geocache in een natte tunnel (oftewel een waadpak-cache).

Duizend geocaches in de VS


Het ging hier om een challenge-cache van het niveau D4,5/T3,5 en we wisten allebei dat we niet aan de voorwaardes konden voldoen. Je mag bij een challenge-cache namelijk je naam in het logboek schrijven als je de geocache vindt (en een write note (WN) op internet), maar je mag hem pas echt loggen als je aan een bepaalde challenge voldoet. In dit geval was de challenge dat je maar liefst 1.000 caches in de VS gevonden moet hebben. Kleine kans dat wij daar ooit aan gaan voldoen, maar ja.....je weet nooit......als we de loterij winnen, gaan we misschien wel met de camper door Amerika rondreizen in de toekomst.


Onderweg naar een van de hengelcaches waar GEOrg over schreef (klik hier voor de betreffende blog), kwamen we toevallig langs deze challenge-cache en we besloten kort even te zoeken. De geocache had namelijk ook al een DNF (=niet gevonden) en een NM (=onderhoud nodig) vanwege een nat logboek, dus veel tijd wilden we er eigenlijk niet aan besteden. En helaas, niets te vinden. Totdat GEOrg zei: maar hij heeft het formaat groot, die moeten we toch kunnen vinden? Laten we de zoekcirkel maar even wat groter maken. Toen paste de hint ook ineens; die was namelijk 'onder en erin'. En wat zagen we een meter of 10-15 verderop? Een tunnel!De tunnel in met duizend muggen om een geocache te zoeken


Ik die tunnel in. Wel eerst even mijn vest aangetrokken, wat een muggen zeg! En allemaal dode bladeren, steentjes en kiezels op de bodem waar ik doorheen moest kruipen. Waar was ik aan begonnen?!? Tanden op elkaar en doorbijten maar. Hopelijk hoefde ik niet al te ver. Maar helaas, ik ben de hele tunnel doorgekropen maar heb geen geocache gevonden!


Plaspauze


Aan de andere kant werd ik door GEOrg opgewacht. Pech gehad, ook voor ons een DNF. GEOrg zocht nog even een boom op. Wij zeggen regelmatig lachend tegen elkaar: eerst de geocache zoeken voordat je per ongeluk op de cache plast. En niet te geloven, hij ziet de cache daar echt liggen! Wel 50 meter van GZ (het eigenlijke nulpunt) vandaan. Jippie!

Laatste log van 2014


Na al deze moeite erg blij dat we uiteindelijk toch nog onze naam in het logboekje konden schrijven. En wie schetst onze verbazing? De laatste naam in het logboekje dateert van 2014! Sindsdien zijn er vele, vele geocachers geweest die de cache gelogd hebben (of een WN geplaatst hebben), maar deze zijn alle ten onrechte, want ze staan niet in het logboek. Echt ongelofelijk!

We zijn benieuwd hoe jullie daarover denken. Loggen jullie een geocache als een found als je hem niet kunt vinden?

***gepubliceerd 29-04-2020, update 10-04-2021***Geen opmerkingen:

Een reactie posten