woensdag 22 april 2020

Geocaches hengelen met een poetshulp (DE april 2020)

GeoKars hengelt
Geocaching heeft vele gezichten, we kunnen en willen ze hier niet allemaal opnoemen, maar als er toevallig iets langskomt, willen we het gebruiken! Dus hebben we onze uitstapjes in de Homezone deze keer gebruikt om te hengelen. Dat je geen water nodig hebt om te hengelen is een eigenaardigheid van geocaching: hier hengel je in bomen naar geocaches!Geocaches hengelen in bomenDus gingen we naar mijn lokale berg, de Sophien-hoogte, en hengelden een paar geocaches tijdens een korte wandeling. Met heerlijk weer hebben we de berg beklommen, onze uitrusting klaargelegd, gehengeld, foto's genomen, gefilmd en gelogd. Daarna werd alles weer ingepakt en gingen we verder. Op een gegeven moment waren we - deze keer voor een challenge-cache (meer daarover een andere keer) - bijna op de top van de Sophie, de sportieve ambitie moet natuurlijk ook bevredigd worden. Vis (?) gevangen!


GEOrg's koosnaamDe volgende dag hadden we slechts een korte wandeling op het programma. De enige, nog niet gelogde geocache lag op 2 km hemelsbreed van huis en was een ... Juist, een hengelcache, dat was ons doel! Met weinig bagage, GPS, camera en mijn poetshulp - zoals ik de hengel liefkozend noem - zijn we in een regenpauze begonnen. Het weer bleef mooi en de zon kwam zelfs tevoorschijn, geweldig, zo is geocachen leuk!
Conclusie: Hengelen in het bos, op de berg, langs de weg, dit alles is mogelijk met geocaching.


Hoofd in de nek en gaan! Maar dat is juist wat we er niet zo leuk aan vinden. De hele tijd moet je naar boven kijken ...Update

Ben je geïnteresseerd in een artikel over de T-waardes van hengelcaches? Wij schreven daar later een blog over. Klik hier voor de blog.

***gepubliceerd 22-04-2020, update 21-02-2021***

    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten