zondag 1 november 2020

Camperleven in Coronatijd (oktober 2020)

Hoe ziet ons camperleven eruit in Coronatijd?

Al enige tijd echt herftstweer! Regen, wind en kou! Niet lekker om er met de camper op uit te gaan. Zou het seizoen voor ons nu echt voorbij zijn? Of komt er nog een mooi november-weekend? Geen idee!

camperseizoen voorbij regen herfst vanlife
Regen, wind en kou! Is het camper-seizoen voorbij?

Maar of we nou nog wel of niet weg kunnen, wij zijn dankbaar! Dankbaar dat wij onze camper hebben en daardoor in deze moeilijke Corona-tijd toch de weekenden en vakanties weg konden en durfden. Want dat hadden we aan het begin van het jaar toch niet kunnen denken of hopen? Vooral niet toen Duitsland de grenzen sloot en we bang waren elkaar zelfs niet meer in de weekenden te zien. Gelukkig was (en is!) er in de NRW waar GEOrg woont de 'partnerregeling', waardoor wij elkaar wel kunnen zien. Momenteel nog maar 72 uur achter elkaar, maar dat is pas sinds kort. Daardoor is er geen weekend voorbij gegaan, of we waren bij elkaar. 

liefde genieten weekend weg
elk weekend van elkaar genieten

Onze vakantie was al vroeg, begin mei. GEOrg mocht Nederland wel in (volgens de Corona-regels), maar mocht daarna van zijn werkgever twee weken niet op het werk verschijnen, geen optie dus. We hadden 3 weken vakantie, dus we begonnen bij mij thuis, want de (meeste) campings waren nog niet open. Twee weken voordat GEOrg weer moest werken, vertrokken we naar zijn homezone. En wat een geluk: precies toen werden de Corona-regels versoepeld en konden we met de camper op pad. Alleen in Duitsland dus en we mochten niet op camperplaatsen (omdat onze camper een Nederlands kenteken heeft). Voor ons geen probleem, want wij slapen wel ergens op een parkeerterrein. Jippie, we kunnen en mogen op pad!

vanlife camper coronatijd
en genieten van het VanLife-leven!

En sindsdien zijn we elk weekend en elke vrije dag op pad geweest, op 3 weekenden na. Eén weekend vanwege de extreme hitte en later 2 weekenden achter elkaar in verband met GEOrg zijn jichtaanval. En verder hebben we elk weekend van het VanLife genoten! 

In het begin konden we dus alleen naar Duitsland, maar in juni hief GEOrg zijn werkgever de niet-naar-NL-regel op en konden we ook weer in Nederland camperen. Normaal gesproken staan wij eigenlijk vaak in België: ongeveer tussen onze homezones in. Dat was nu helaas geen optie. Dus daardoor zijn wij dit jaar extreem veel in Nederland geweest. Vele weekenden en ook nog twee keer een (ruime) week vakantie (over deze vakanties schreven we twee camperroutes: Camperroute Rondje IJsselmeer en Camperroute Gelderland - Overijssel - Drenthe).

camperen coronatijd nederland
met de camper in NL en DE

Eigenlijk min of meer noodgedwongen hebben we Nederland ontdekt! Nou ja, ontdekt.... Het is ons vooral opgevallen hoe mooi Nederland toch is. Of eigenlijk moet ik zeggen: IK heb ontdekt hoe mooi Nederland is. Want zoals GEOrg terecht opmerkte: dat hebben de Duitsers al lang ontdekt, want die komen al jaren in groten getale deze kant uit. En ook van onze tijd in Duitsland hebben we genoten, want ook Duitsland is prachtig!

nederland ontdekken campervakantie
Nederland (her)ontdekt

En zoals ik al schreef: heel blij met onze camper! Daardoor voelden we ons in Corona-tijd ook veilig. We waren altijd samen, zonder anderen, meestal alleen ergens op een rustige parkeerplaats bij een natuurgebied. Wel lekker op pad, maar geen risico.

Dus dankbaar: JA! Maar een gemis is er ook! We missen de geocaching-events maar nog veel meer onze vrienden die we altijd op de events tegenkomen. Wat zijn we blij dat we er in Bonn bij waren tijdens het mega Geocaching Meets Beethoven 2020 (02-2020). Daar hebben we nog een groot aantal van onze vrienden gezien. En daarna (bijna) niemand meer.

gcmb2020 geocaching meets beethoven logboek
DNF logt het toepasselijke logboek GeoCaching Meets Beethoven

We missen jullie, lieve vrienden!!! Hoe is het met jullie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten