zaterdag 7 november 2020

Rondje Diever (NL september 2020)

Al een paar keer zagen wij wat op IG en/of FB voorbij komen over het Rondje Diever. Het zag er super leuk uit en ik weet uit ervaring dat het daar een prachtige omgeving is. Daar kwam tevens bij, dat het rondje volgens de listing ook op de fiets gedaan kan worden. Dat komt goed uit, want GEOrg kampt met (de resten van) een jicht-aanval in zijn voet, dus hij kan en mag niet lang lopen. Al met al genoeg redenen om af te reizen naar Diever.


geocaching fietsroute diever
goed te doen op de fiets


Diever en de trechterbekercultuur


Wat hadden we een fantastische dag! Allereerst schitterend fietsweer. De route zelf was prachtig: gedeeltelijk door een afwisselende, bosrijke omgeving en ook voor een deel door het leuke dorpje Diever. Verder kwam de route ook langs een hunebed en een steenkist (een soort mini-hunebed, waarin ook restanten gevonden werden uit de trechterbekercultuur), altijd leuk een stukje historie mee te krijgen!


geocaching steenkist trechterbekercultuur
restanten van de trechtterbekercultuur?

Leuke geocache-ronde


En dan de geocaches. Stuk voor stuk keurig verzorgd. Echt elke cache is anders en bij sommige is het thema ook zeer toepasselijk voor de plek waar hij ligt. Ook was het af en toe een uitdaging de cache te vinden (en als je hem dan vond, denk je: hoe kon ik daar nou overheen kijken…..). Echt een aanrader dit rondje! We plaatsen bij deze blog niet al te veel spoilerfoto’s, maar hou ons instagram-account in de gaten, daar komen zeker nog foto’s van dit leuke rondje langs!


geocaches boomcaches geocachingtrail
afwisselende caches

Algemene informatie


1) Hou in de gaten dat hier in de buurt nog een hoog aangeschreven rondje ligt: Dieren in het bos. Volgens de listing is dat echter een wandelrondje, waardoor hij voor ons momenteel helaas afviel.

2) Diever is onderdeel van onze Camperroute Gelderland - Overijssel - Drenthe. Bekijk die route voor meer informatie!


geocaching wittewieven camperroute
ken je de Witte Wieven?Geen opmerkingen:

Een reactie posten