zondag 15 november 2020

Was je nog nooit in het Land van Ooit? (NL augustus 2020)

Nog nooit waren wij in het Land van Ooit. Maar ooit moest het ervan komen, want GEOrg had zijn zinnen erop gezet! En dit Land van Ooit zullen wij nooit meer vergeten, een prachtige Lost Place.

de entree


Lost Place geworden


treinspoor
Het Land van Ooit was destijds een park in het ridderthema waarbij de nadruk lag op theater en het motto was: kinderen zijn de baas! Er werd gedaan of het een echt land was met inwoners (Ooiters), anderlanders (niet-Ooiters) en het land had als betaalmiddel de OoitSent. Het is jaren geleden failliet gegaan en veranderd in een park dat vrij te bezoeken is. Dit park is nu een soort Lost Place, want er is nog veel herkenbaar uit het toenmalige Land van Ooit. En hier ligt een geocache-multi!

Kastelen en riddergevechten


roze kasteel
kantelen en muur
Het is een niet al te moeilijke of lange multi (GC60A7C), waarbij je door het gehele park loopt en een indruk krijgt van hoe het hier ooit was. De entree vanaf de parkeerplaats begint al mooi! Vervolgens zagen we waar het treintje gereden had en volgden het spoor. Het Roze Kasteel staat er nog, maar is inmiddels gerestaureerd en (helaas) niet echt roze meer. Verderop staan nog kantelen en een stuk muur van een andere kasteel. En je loopt door de arena waar de riddergevechten destijds hebben plaatsgevonden.
De soldaten verdrinken


de soldaten
tussen het riet
Maar het mooiste vonden wij natuurlijk het leger van soldaten die in het water verdwijnen. Echt super leuk dat die er nog staan! Jammer dat ze langzamerhand door het riet overwoekerd worden. Wij begrepen van een voorbijgangster dat het riet niet weggehaald mag worden vanwege een zeldzame pad in de vijver.

Stash gevonden!


mooie stash
in het logboek
Onderweg maakten we wel een keer een foutje, maar desondanks konden we de mooi verzorgde eindcache vlot vinden. Ook die ligt op een prachtige plek en wij aten daar van een flinke portie bramen, heerlijk! Nee geen zorgen, de stash is bereikbaar zonder doornen. Alweer een Lost Place in Nederland. Ze zijn niet zo spectaculair als in het buitenland, maar wij genieten er toch van. Zo ook van deze!

Was jij ooit in het Land van Ooit? Tot ooit!!!

Naschrift naar aanleiding van een reactie van een van onze trouwe lezers (waarvoor dank!)

Zoals het Land van Ooit er niet meer is, is deze leuke multi er inmiddels ook niet meer! Hij is helaas gearchiveerd. Het terrein is echter nog steeds toegankelijk om te wandelen en de soldaten blijven  (vanwege een bijzondere kikker die daar zijn plekje heeft gevonden).


***gepubliceerd 15-11-2020, update 04-03-2021***Geen opmerkingen:

Een reactie posten