zondag 31 januari 2021

Creatieve geocaches van CachingDiana bij Driebruggen (NL december 2020)

Heb je zin in een lekkere wandeling door een rustig en waterrijk gebied gecombineerd met geocaching? Dan leent de kleine trail "CreaPol" zich daar uitstekend voor!

Geocaching bij Driebruggen in de blubber

Op een mooie dag in december vertrokken wij richting Hogebrug (bij Driebruggen / Reeuwijkse Plassen) om lekker te gaan geocachen. Een mooie dag werd het zeker, maar waar wij geen rekening mee hadden gehouden was de regen van de dagen daarvoor. Het werd een prachtige en zeer afwisselende wandeling, maar wat een blubber! Wij zagen de lol er wel van in en GEOrg kon zelfs nog lachen toen hij een keer uitgegleden en gevallen was (en z'n handen, telefoon en de waterfles die uit de rugzak geschoten was onder de blubber zaten). Onze schoenen werden zwaarder en zwaarder van de klei die eraan kleefde. En hoe is het toch elke keer mogelijk? Op GEOrg zijn spijkerbroek zaten zelfs na die val maar een paar spatjes. Maar mijn wandelbroek? Totaan mijn knieën onder de drek.

geocaching geocachen driebruggen creatieve poldervogels
GEOrg viel in de blubber

Prachtige en afwisselende wandeling 

Het is echt een erg leuk uitgezette wandeling en je loopt maar een heel klein stukje langs een rustig weggetje. Verder alleen maar wandelpad (zelfs geen fietspad ernaast). Het landschap is erg afwisselend. Je komt bijvoorbeeld langs De Put van Kruijt, een turfwinningsgebied. Hier staat ook de mooie, gerestaureerde Oukoopse molen, een wipwatermolen uit vermoedelijk 1688. Hij staat aan de Enkele Wiericke, een onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. Even verderop is het uitzichtspunt De Wierickewachter, waar je een mooi uitzicht hebt op de omgeving, maar ook op de levensechte, houten sculpturen van aalscholvers die daar vlak naast staan op een paar stammen van bomen. Wat verderop keken we onze ogen uit bij de (vakantie?)huisjes die hier her en der tussen het water staan waar je alleen via een bruggetje (of eigenlijk meer loopplank) komen kunt. Hoe halen die mensen hun boodschappen? Maar nog meer: hoe zijn hun meubels in het huis gekomen? En even verderop komen we langs de grote boerderij Wiltenburg, wat een prachtige entree!

geocaching geocachen de put van kruijt
De Put van Kruijt

Geocaches CreaPol

De wandelaar kan hier volop genieten, mits hij niet bang is voor een beetje blubber en goede schoenen heeft. Maar ook de geocacher komt hier goed aan zijn trekken. Op deze wandeling van 8 kilometer liggen ongeveer 20 geocaches en ze heten CreaPol, hetgeen staat voor Creatieve Poldervogels. En creatieve vogels zijn het! Elke geocache is op een andere creatieve methode gemaakt en in elke cache vind je een andere poldervogel. Er zijn werkelijk kunststukken bij! Als je weet welke vogel waarvan gemaakt is, kun je de tweede bonus vinden. De eerste bonus hoort bij de Adventure Lab. In deze ronde is namelijk een AL verwerkt. En er horen ook een multi en een letterbox bij. Vijf cache-types op een dag dus! Dit is de eerste van de ronde GC8W5W8 CreaPol - paper art.

geocaching geocachen adventure labs
een van de Creatieve Poldervogels

Diverse geocaches als bijvangst

Er ligt ook nog wat bijvangst. Wij deden niet veel extra's, want het werd bij ons toch al een beetje een race tegen de klok om nog in het licht de bonus te kunnen loggen. Gelukkig deden we wel GC857AX Happy Camper Max! Waarom gelukkig? Hij is erg leuk en past uitstekend bij ons campercachers! Er liggen ook twee korte multi's op de route. De eerste is GC1YRDM Oukoopse waterwip. Deze multi gaat over de molen die ik hierboven al vermeldde. Het startcoördinaat ligt overigens niet bij de molen; daar kom je later pas langs. En de tweede is GC4KW29 Kip, ik heb je! Deze deden wij in februari 2019 al, maar hij past prima in deze route. En als je thuis GC3M9AH Just Pink oplost, kun je ook deze ergens onderweg loggen. Wij waren weer eens teveel aan het kletsen en liepen deze geocache voorbij, oeps! Helaas hadden we geen tijd om terug te gaan, dus wij hebben hem niet gelogd. Ook GC7RA0K Geocaching Gnome ligt vlak langs de route, maar ook deze hadden wij al eerder gedaan. 

campercaching campercachers geocache camper
speciaal een geocache voor ons campercachers!

Koeien kijken

In de schemer rekenden wij de bonus uit. Ver weg lag hij niet, maar toch twijfelden we of we de juiste locatie hadden. Maar we kwamen langs iets anders waar ik heel graag even naar binnen wilde. Tja......het boerenleven trekt mij als sinds mijn jeugd. En als je dan langs een grote loopstal voor koeien komt waar je binnen mag kijken, loop ik daar natuurlijk niet zomaar langs! Heel leuk dat ze hier speciaal een voetgangersbrug voor de wandelaars hebben aangelegd, zodat die via een hoog plateau de koeien in de loopstal kunnen bekijken. Je staat vlak boven de draaimelkstal, dus tijdens melktijd (06.30 en 18.30 u) heb je een prima zicht. Dat heeft Hoeve Stein (in samenwerking met Staatsbosbeheer) echt heel leuk gedaan!

geocaching geocaches driebruggen koeienloopstal hoevestein
koeien kijken bij Hoeve Stein

Bonus gevonden

En de bonus? Wij zaten inderdaad fout met ons eindcoördinaat en we weten nog steeds niet waar de fout zit. Misschien kunnen wij de diverse poldervogels toch niet zo goed uit elkaar houden? Maar gelukkig was GEOrg slim en inventief en vonden we zo toch de bonus. Echt een prachtige bonus op een fantastische locatie! Uiteraard krijgt deze een dikke favo van ons.

geocaching geocaches bonus creatieve poldervogels
Bonus gevonden!

Dank aan de Cache Owners

Wij willen de CO's van de geocaches op deze ronde heel hartelijk danken voor het leggen en onderhouden van hun geocaches. Maar uiteraard met name CachingDiana, die ons met haar creaties hierheen lokte. En dat zij creatief was wist ik al! Ik heb van haar de multi GC734Y5 Jan van Haasteren al een keer gelopen. Dat is ook een wandeling door een prachtig gebied en de multi zelf is ook heel leuk en creatief (en Parel van de maand geweest in april 2017).

geocaching geocaches driebruggen poldervogels
welke poldervogel is dit?

Creativiteit van CO CachingDiana

Maar het beste is me bijgebleven de multi GC6N40Z Disney in Concert. Ook een wandeling door een schitterend gebied en een erg mooie en creatieve multi. In mijn eerste geocachejaar kende ik nog niet zoveel mensen. CachingDiana had een berichtje op facebook geplaatst of iemand zin had een rondje mee te lopen terwijl zij geocachecontrole deed. Dat leek mij leuk, ook om op die manier andere geocachers te leren kennen (er sloten zich nog 2 teams aan). De multi was een groot succes, maar wat me het meeste bijgebleven is, is het berekenen van het eindcoördinaat. Wij zaten ergens midden in de polder het eindcoördinaat te bereken toen er ineen twee jongemannen aan kwamen lopen. Het bleken haar zoons te zijn die ons bitterballen kwamen brengen. Hoe creatief moet je zijn om zoiets te bedenken en organiseren. Geweldig toch? Die dag zal ik niet gauw vergeten.

Wil je weten hoe dit mooie rondje ontstaan is? Lees dan de blog van CachingDiana op geocachen.nl eens!

En hoe zit het met onze lezers. Houden jullie van creatieve geocaches? Hebben jullie al eens een van de caches van Caching Diana gedaan? Leuk als je wat van je laat horen!

***LET OP!!! Een deel van de route wordt bij nat weer onbegaanbaar. Dat past wel bij het beeld dat wij tijdens onze wandeling hadden;-) De boswachter sluit soms het pad af. De geocaches langs dit pad komen dan op "temporarily disabled". Check dit dus even voor je op stap gaat.***

geocaching geocaches driebruggen blubber
totaan mijn knieën onder de drek

geocaching geocache oukoop oukoopsemolen
Oukoopse Molen

geocaching geocaches kunst aalscholvers uitkijkpunt
uitkijk op de aalscholvers

geocaching geocaches boerderij wiltenburg entree
prachtige entree Wiltenburg


geocaching geocaches bruggetjes water driebruggen
een van de vele bruggetjes

geocaching geocaches koeien loopstal hoevestein
de grote koeienloopstal

geocaching-wandeling-water

geocaching-wandeling-water

geocaching-wandeling-water

geocaching-wandeling-water


***gepubliceerd 31-02-2021, update 25-03-2021***

Geen opmerkingen:

Een reactie posten